четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Кулинарни хитринки и мултифункционални рецепти



Това е една страхотна идея, затова как да опълзотворите вчерашното ястие, и същевременно да разнообразите днешното меню!


А именно с "Паниран ориз", защото всички знаем как оризът на следващият ден, не е толкова вкусен, а й обикновено никой не иска да яде вчерашно ястие, та затова ето и  идеята  и различните варианти с нея :



Първи вариант от бял ориз :
  Свареният ориз се забърква с едно яйце и с леко влажни ръце се оформят топки, които се панират , като се потапят първо в брашно, после яйце и накрая в галета, пускат се внимателно в гореща мазнина, изпържват се и от двете страни и готово!По желание в средата на топките, може да добавите парченце кашкавал , може и шунка или моцарела...

Ето и нагледно : 




Втори вариант : той е приготвен от спанак с ориз, отново останал от предния ден, но тук няма яйце, тъй като заради спанака самият ориз не е толкова сух,като аз тук добавям малко сиренце и отново панирвам по същия начин, но без галетата накрая....


Трети вариант : домати с ориз, или т.е. панирано домати с ориз, интересно звучи нали, а още по-интерес е и вкусът ....


Четвърти вариант - а той е приготвен от маслини с ориз...

Това е засега, като както се досещате, тази тема може да бъде допълвана с още мнооого различни варианти и комбинации, всичко зависи от фантазията ви!

Като например това :
-Едни страхотни оризови мъфини с лапад, 
приготвени от останалия лапад с ориз от предния ден...


Приготвят се като към ориза натрошавате сирене, добавяте едно яйце и запичате във форми за мъфини , покрити с настърган кашкавал, а моя сос в случая е от кисело мляко + малко майонеза, зелен чесън , копър и сол.






Няма коментари:

Публикуване на коментар